top of page

Stemcoaching

logopediepraktijk
stemcoaching

Of je jouw stem nu professioneel gebruikt of niet... Stemcoaching is voor iedereen die zijn/haar stem wil verbeteren. Coaching gaat met name om vragen rondom de stem en spraak, zonder medische
indicatie.

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat wát je zegt, helemaal niet zoveel uitmaakt in hoe je overkomt? Maar 7% wordt bepaald door de woorden die je uitspreekt. Wat voor indruk mensen van jou krijgen, wordt voornamelijk bepaald door je lichaamstaal en de manier waaróp je iets zegt. Deze indruk wordt al gevormd in minder dan 1 seconde! Deze indruk heeft weer invloed op hoe de luisteraar de boodschap interpreteert en verwerkt. Ontzettend vervelend dus, als je niet overkomt, zoals je eigenlijk zou willen.

Hier helpen we je graag bij!
Er zijn verschillende soorten coaching. Hierbij kun je denken aan:

Presentatiecoaching

Sprekerscoaching

Zangcoaching

Accentcoaching

Tijdens het opnemen van een podcast zul je je stem anders willen gebruiken dan wanneer je een presentatie geeft. Tijdens een sales gesprek heb je een andere intentie dan wanneer je een gesprek voert met een medewerker. Elke situatie vergt een andere manier van spreken. Gedurende de coaching zullen we daarom kijken naar jouw specifieke situatie en wens.

 

Weet je niet zeker of jouw vraag onder coaching valt? Neem gerust contact met ons op!

bottom of page